brodera

broderad secondhandklänning

broderad secondhandklänning

Nu är den klar! Mitt lille broderiprojekt som jag skrev om i senaste inlägget. Jag täckte jeansklänningen från Sellpy med små broderade blommor (googla ”laisy daisy” så ser du hur jag gjort) och satte en liten fransk knut i mitten av varje blomma. Ett repetivt projekt där man ba göra samma sak om och om igen utan att behöva tänka så mycket. och så fick jag ett lite personligare plagg på köpet!

2 Kommentarer
Broderiprojekt

Broderiprojekt

Här blir inte många sömmar sydda för tillfället, så istället för färdiga alster bjuder jag på en tjuvtitt på mitt precis påbörjade broderiprojekt istället. Jeansklänningen fanns i min senaste beställning från Sellpy, och jag kände ganska direkt att jag ville göra något med den. Så här ska det broderas! Det blir enkelt broderi som bara ska upprepas gång på gång. Tror det passar min sinnesstämning just nu, och ett sätt att tänka på annat ett tag.

3 Kommentarer
Namnbroderi i återanvänt material

Namnbroderi i återanvänt material

Barnaskaran i bekantskapskretsen växer! Klart de senaste tillskotten skulle ha varsitt namnbroderi? Blommorna är barnens respektive månadsblomma; nejlika och gladiolus. Tycker det är himla kul att ha ett broderiprojekt igång, och det var roligt att både googla på blommorna och skissa upp motiven. Och sen att sitta framför en tv-serie och brodera fram motivet!

Alltihopa är gjort i återanvänt material i vanlig ordning: ramar och tråd är secondhand och tyget är resterna av ett par begagnade jeans (som jag sytt denna solhatt av!)

 

Inga Kommentarer