broderi

broderi

broderi

Symaskinen är på service så jag passade på att sysselsätta mig med annat handarbete. Det blev ett litet broderi med en uppmaning passande för situationen just nu, eller vad säger ni? Har med mig en liten refillflaska handsprit överallt och har fått in en *bra rutin* så frågan är vart denna ska få hänga? Innan jag bestämmer det behöver jag först hitta en liten ram att sätta den i. Så nu vet jag vad jag behöver hålla utkik på på mina (begränsade) secondhandrundor! Hela broderiet är gjort i återanvänt material.

3 Kommentarer
broderad secondhandkeps

broderad secondhandkeps

Sista rutan för mig i årets sybingo blev ”skapa med garn”, och jag har broderat på en secondhandad keps. Venussymbol fram och så har jag dolt en ful reklamtext bak. Inte särskilt kompicerat, men nu kommer jag använda kepsen desto mer!

1 Kommentar
Två julbroderier

Två julbroderier

Alicias julbroderi förra året fick mig verkligen att tappa andan av finhet – och ju fler broderier hon visat upp sedan dess, desto mer sugen har jag blivit på att prova själv. Och nu (ett år senare, hehe men hey, jag gjorde det!) har jag alltså satt mig ner med broderimaterial (som jag köpt på mig secondhand) och faktiskt färdigställt två egna broderier!

Från början ville jag brodera med korsstygn. Jag bestämde mig för en text ur en känd luciasång, men när jag ville göra något extra effektfullt med det sista ordet valde jag att endast använda mig av stora skrivstilsbokstäver, vilket resulterade i att det blev oläsbart. Så då tröttnade jag, lade textbroderit åt sidan och spände upp ny väv. Skissade upp en grankvist på ett papper och gick sedan loss med nål och tråd i fritt broderi och försökte utgå från min skiss så gott det gick. Och resultatet se ni här! Broderiet med granarna gick sedan av bara farten, på känsla utan skiss. Och vad skönt det är att koppla bort allt annat och endast fokusera på stygn ett tag. Rekommenderas både som agressionsnedsättande och som avstressningsmetod, haha. For real!

8 Kommentarer