christmas gift wrapping

Miljötips: Hållbar julklappsinslagning II

Miljötips: Hållbar julklappsinslagning II

julklappsinslagning-christmas-wrapping
Det börjar väl bli hög tid för julklappsinslagning nu va? Jag har ju tidigare tipsat om att slå in julklapparna i textil, och här kommer nästa hållbara tips: använd tapet. Ta en sväng in på närmsta färg- och tapetbutik och fråga om dom har några rullar eller tapetprov som utgått ur sortimentet. Ofta finns det något, och det blir win-win både för personalen som får mindre att slänga och för dig som får gratis inslagningspapper. Dessutom gör du miljön en tjänst genom att ta vara på material som annars bara skulle ha kastats. Tapet är också tjockare än vanligt inslagspapper, vilket gör att det känns extra lyxigt.

Jag gjorde också några stjärnor i samma tapet att sätta på paketen, tyckte det passade fint ihop. Tutorial på stjärnorna hittar ni här!

3 Kommentarer
miljötips: hållbar julklappsinslagning I

miljötips: hållbar julklappsinslagning I

Glad första advent! Jag har tänkt att köra en del miljötips hela december på tema jul. Ganska passande, eller hur? Förutom julens alla framsidor med vackra ljus, gemenskap och myskänsla så är jultiden också ganska miljöpåfrestande. Bland annat vad gäller konsumtion i julhandeln, maten och matsvinnet från julborden. Så, här kommer mitt första tips:
Slå in julklapparna i textil. Textil har visserligen, som jag tidigare skrivit om, väldigt miljöpåfrestande tillverkning. Men tar du något som du redan har hemma, exempelvis kuddfodral, textilservetter eller en stickad kofta, behöver ingen ny textil framställas. Ett kuddfodral är ju i sig redan en påse, vilket gör det lätt att bara stoppa in klappen och dra ett fint snöre om.

När klapparna är öppnade tar du tillbaka textilierna till sitt ursprungliga syfte. Därmed slipper du också massa presentpapper som behöver återvinnas. Med det sagt så passar alltså denna inslagning bäst till julklappsutdelningen hemma, så att du enkelt stoppar tillbaka kuddfodralet eller servetterna i sina lådor igen. Och hur fint blir det inte med paket i olika textilier under granen?

9 Kommentarer