DIY

ljuslyktor av secondhandglas

ljuslyktor av secondhandglas

Inte mycket sommarväder i sikte denna semester – då får man skapa något inomhus! Likt både @n.andrachans och @dnilva var jag också sugen på att måla glas. Jag köpte på mig dessa cylinderformade glasljuslyktor på olika loppisar, rotade fram mammas akrylfärg och började experimentera. Från början hade jag en tanke om att måla med pensel och dutta med svamp. Men det slutade med att jag blandade lite olika färger i en mugg, spädde på med en skvätt vatten, blandade runt lite slarvigt och hällde i blandningen i cylindrarna och snurrade dem så att färgen täckte hela insidan. Sedan fick de torka, och under torktiden vände jag på lyktorna ibland  för att inte all färg skulle samlas i botten/rinna ut, och så blev det ju lite häftigt rinnig effekt i färgen.

För ett första försök får de väl ändå godkänt!

1 Kommentar
rosa klänning av secondhandtextil

rosa klänning av secondhandtextil

En styck klänning har sytts! Det var ju ett tag sedan jag gav mig på ett större syprojekt, men fick feeling i veckan. Blev också inspirerad av Obstinatdesign med synliga fickor på klänning, som oftare syns på byxor, och visst blir det en fin detalj!

Tyget är ett secondhandköpt påslakan från Stadsmissionen. Det var lite bråkigt att sy i eftersom det var så stora bäckebölja-bubblor, men älskar när det är lite struktur i tyget. Så jag fick snällt kämpa på trots att det blev lite snett och bubbligt på sina ställen. men det gick ju ihop tillslut! och klänningen känns optimalt sval för varma sommardagar.

3 Kommentarer
nyckelring i återanvänt läder

nyckelring i återanvänt läder

Jag var ju som sagt på bröllop på midsommar. Till dess hade jag, förutom sytt påsar i spets, också gjort en liten gåva till brudparet som de fick efter vigseln: vars en nyckelring med deras initialer och bröllopsdatum som ett minne från dagen. Gjorda i återanvänt läder jag köpt secondhand. Texten gjorde jag med hjälp av bokstavsstansar som hamrades in i lädret, och infästningen är vanliga öljetter. Och så trädde jag i en nyckelring i öglan och så vart det klart!

Inga Kommentarer