fest

tips inför kräftskivan

tips inför kräftskivan

Kräftskivetider hörni! Är ni taggade? Vi ska inte bjuda in till skiva i år, men är däremot bortbjudna till nästa helg. Ska bli så kul! Anyway, om ni ska ha kräftis hemma tänkte jag nu bjuda på lite tips inför den stora dagen. Fortsätt scrolla!

– Krondill och tygservetter (köp på loppis eller gör egna av loppisfyndat tyg!) är fint att dekorera dukningen med.

– Snapsvisor höjer stämningen vare sig en dricker snaps eller inte! Här har jag gjort ett häfte med en egen kräftklo-illustration.

– De traditionella kräftlyktorna ger en mysig stämning och ramar in bordet fint. Spara och använd samma år efter år, så sparar vi miljön en onödig engångsprodukt.

– Ställ besticken i krukor på borden, för en mer rustik känsla.

– Gör egna dekorationer till bordet. Jag vek pappersdiamanten efter denna beskrivning (OBS! tålamodsprövande).

– Krydda egen snaps (någon förvånad över det tipset?? hehe) MEN det är ju så roligt, blir fint på bordet och är en bra gå-bort-present om man är bjuden på skiva. Till dessa har jag använt ”Brännvin special”, och kryddat med citron & dill i den ena, samt rosmarin & lingon i den andra. Passar fint till kräftor!

Inga Kommentarer
DIY inbjudningskort

DIY inbjudningskort


På lördag ska jag på 30-årsfest! Festen kommer hållas på en teater i Göteborg och kvällen kommer att ”gå i dramats tecken”.  Hur coolt? Vill man kan man också klä sig enligt temat, men jag vet inte vad jag ska ha på mig ännu…

Men, det var egentligen det fina inbjudningskortet jag ville visa! Det är min f.d kollega Amanda (@amandaosterlinlamont) och hennes kompis Lydia (@lydde_) som gjort korten  (och som också har festen).

Korten har de gjort med potatistryck och akrylfärg i svart och guld. Enkelt och så snyggt!

3 Kommentarer
dukning till kräftskiva

dukning till kräftskiva

dukning-kraftskiva-2
De senaste dagarna har varit fullt upp med bland annat konferens med jobbet. I lördags hade vi kräftskiva och trängde ihop 14 pers kring vårt slagbord. Kanske inte optimalt att sitta trångt när man ska äta just kräftor, men äh, det funkade!

På grund av för lite tid hade jag knappt någon tid att förbereda kräftskivan. Jag gillar annars att fixa fördrink, något tilltugg, kräfthattar och snapsvisehäften. Gärna quiz också. Men i år fick det bli enkelt med snapshäftena från förra året, och en västerbottensostpaj som jag slängde ihop och som kanske inte riktigt blev en paj… Men som gick att äta ändå. Och det gick ju bra det med!
dukning-kraftskiva

2 Kommentarer