inspiration

ett recept, ett DIY och ett nytt MM-tema

ett recept, ett DIY och ett nytt MM-tema


© Susanne Strandh, Hus nr 24

Hej på er! Här pågår just nu intensivt surfande på jakt efter inspiration. Ibland behöver den ju lite (mycket) hjälp på traven, den där inspirationen som en så lätt tar för givet när den väl infinner sig. Så jag tänkte visa upp några grejer som inspirerar mig just nu!

Jag har redan lite julstämning och den ökade ytterligare när jag såg att min bloggkollega Susanne hade bakat en pepparkakskladdkaka. Ett måste i jul!

ljus i porslinssvan
© Julia Glasberg, The Glassberg

Julia har tagit två ganska icke-eftertraktade saker och satt ihop till ett vill-ha-begär! Med gamla ljusstumpar och prydnadssvanar har hon gjort fina ljuskällor – återbruk all the way!

Och sist men inte minst så har ju Alicia släppt Monthly Makers-temat för november! När inspirationen tryter tycker jag oftast att det är lättare att tänka kring ett specifikt tema, för att begränsa tankarna som annars flyger åt alla håll och landar i ingenting. Kolla in vad månadens tema är HÄR!

2 Kommentarer
Monthly Makers inspiration – foto

Monthly Makers inspiration – foto

1. Tema foto behöver såklart inte bara innebära fotografering. En kan ju också tex fräscha upp sin kamera. Emilia tog bort den gamla kameraremmen och gjorde en ny i läder. Så Snyggt!

2. Alicia har använt ett foto som referens till en superfin akvarellmålning. Hon har även gjort en timelapse över arbetsgången som ni också hittar i hennes inlägg!

3. A beautiful mess visar upp betydelsefulla bilder i en hängande fotoram. Stilrent och fint!

4. Till Monthly Makers på tema kontrast skapade jag ett växtprint som jag klädde in en anteckningsbok med. Då utgick jag ifrån ett foto på min monstera, frilade sedan bladen och byggde ihop ett mönster.

Glöm inte heller att spana in temats pinterest-board för temat för mer inspiration!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är
AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJuliaMikaelaRuthStinaWilda och jag. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

2 Kommentarer
Monthly Makers inspiration – Något jag aldrig testat

Monthly Makers inspiration – Något jag aldrig testat

Hej på er! Vad tycker ni om månadens Monthly Makers-tema ”något jag aldrig testat”? Själv tycker jag att det är väldigt spännande och utmanande! Men också ganska svårt att komma på vad en faktiskt ska göra. Ni har ju fått se en tjuvtitt på vad jag har valt att göra, men jag har också samlat lite inspiration som jag hoppas ska hjälpa på vägen:

1. Emilia har skapat detta magiska tryck i linolium, något jag själv aldrig provat. Sen kan en ju bara drömma att få liknande resultat, men testa att skapa egna tryck vill jag gärna göra!

2. Bloggen Lovely indeed har gjort en växtpiedistal – något jag inte heller gjort men också är sugen på! En väldigt bra guide på hur en gör hittar ni här!

3. Jessica har experimenterat och skrivit en utförlig beskrivning på hur en skapar med tekniken fluid painting. och resultaten är to die for! Kliar i fingrarna efter att få skapa på ett så fritt sätt. Här hittar ni beskrivningen och fler bilder!

4. Vill du prova att skapa i betong för första gången så har jag en enkel guide på hur du gör egna kylskåpsmagneter, här hittar du det inlägget!


Mer inspiration hittar du också på vår pinterestboard för temat!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessica,  JuliaMikaela,  RuthStina,  Wilda och jag. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Bilderna är delade med tillstånd.

1 Kommentar