julpynt

secondhand – juliga grejer

secondhand – juliga grejer

Nämen ser man på! Jag har fyndat igen. Två halmbockar och en fin liten grön skål. Juligt va! Än så länge har vi inte särskilt mycket julpynt till lägenheten, utan mest bara adventsljusstakar och nån enstaka ljusslinga. Så nu vill jag fylla på med noga utvalda secondhandfynd och sånt som jag gör själv!

3 Kommentarer
DIY – julpynt av återanvänt material

DIY – julpynt av återanvänt material

Jösses vad dagarna går fort nu! Att tänka på jul har jag skjutit på, det har ju känts så himla avlägset. Men redan på torsdag är det julbord med jobbet, och vi är ju mer än halvvägs in i november, så nu får en kanske lov att börja julmysa! Idag har jag alltså satt mig och knytit ihop några julprydnader, att hänga i granen eller kanske i fönstret. I 100% återanvänt material också och typ gratis: gardinringarna jag använt som bas hittade jag i byteshyllan på jobbet (<3) och snöret är från Hjällbo secondhand. Med inspiration från Share the knot!

Du behöver:

– Ringar i valfritt material (tex gardrinringar)
– Ett lite tjockare snöre/garn
– Sax
– Fintandad kam

Gör så här:

Börja med att klippa till 16 st snörbitar som var och en är 12 cm långa. Har du en större ring än vad jag har, kan du behöva några fler, eftersom vi vill att knutarna ska täcka hela ringen och sitta ganska tätt.

Sätt fast varje snörbit på ringen enligt principen ovan: vik på mitten, lägg in öglan under ringen, och dra igenom snörstumparna genom öglan, så att det låster sig.

När alla snörbitar sitter på plats är det dags att plocka fram kammen och kamma upp ändarna så dom blir fluffiga.

Sen kan en om en vill jämna till kanterna lite.

Och sen är det bara att göra så många som önskas och hänga upp på valfri plats!

Sugen på mer julskapande? Kolla även in:

Julkulor av valnötsskal
Vimpelgirlang av notpapper
Paketetiketter

Inga Kommentarer
secondhandfynd: julgransstjärnor

secondhandfynd: julgransstjärnor

Hej på er! Hur ligger ni till i julmyset, om ni är för sådant? Jag tycker jag lyckas bra med extramys nu i december, med tända ljus och glögg – tiden går lite för snabbt bara… Vad jag egentligen ville visa är dessa julgransstjärnor jag hittade på Hjällbo secondhand idag efter jobbet! Tror de kommer bli fina i granen. 5 kr styck, plus att de har en liten bjällra i mitten = 6 stycken fick hänga med hem. Visst är dom fina? 🙂

1 Kommentar