julpynt

raggsockor i granen

raggsockor i granen

Minns ni bebisstrumporna jag gjorde som jag var osäker på om dom skulle passa? Jag tror nog att dom blir lite för små, så istället gjorde jag några fler i ett annat garn, och så får de fungera som julgransprydnader istället! Ändå gulligt med raggsockor i granen, eller vad säger ni? Garnet fick jag av mamma som sa att ”det ser ut som raggstrumpegarn” vilket ledde mig till denna idé. Upphängningen är av kantband som jag delade på hälfen och sydde fast för hand. allt i secondhandmaterial som vanligt alltså!

Jag använde samma tutorial som för bebisstrumporna, och den hittar ni här.

5 Kommentarer
secondhand – juliga grejer

secondhand – juliga grejer

Nämen ser man på! Jag har fyndat igen. Två halmbockar och en fin liten grön skål. Juligt va! Än så länge har vi inte särskilt mycket julpynt till lägenheten, utan mest bara adventsljusstakar och nån enstaka ljusslinga. Så nu vill jag fylla på med noga utvalda secondhandfynd och sånt som jag gör själv!

3 Kommentarer
DIY – julpynt av återanvänt material

DIY – julpynt av återanvänt material

Jösses vad dagarna går fort nu! Att tänka på jul har jag skjutit på, det har ju känts så himla avlägset. Men redan på torsdag är det julbord med jobbet, och vi är ju mer än halvvägs in i november, så nu får en kanske lov att börja julmysa! Idag har jag alltså satt mig och knytit ihop några julprydnader, att hänga i granen eller kanske i fönstret. I 100% återanvänt material också och typ gratis: gardinringarna jag använt som bas hittade jag i byteshyllan på jobbet (<3) och snöret är från Hjällbo secondhand. Med inspiration från Share the knot!

Du behöver:

– Ringar i valfritt material (tex gardrinringar)
– Ett lite tjockare snöre/garn
– Sax
– Fintandad kam

Gör så här:

Börja med att klippa till 16 st snörbitar som var och en är 12 cm långa. Har du en större ring än vad jag har, kan du behöva några fler, eftersom vi vill att knutarna ska täcka hela ringen och sitta ganska tätt.

Sätt fast varje snörbit på ringen enligt principen ovan: vik på mitten, lägg in öglan under ringen, och dra igenom snörstumparna genom öglan, så att det låster sig.

När alla snörbitar sitter på plats är det dags att plocka fram kammen och kamma upp ändarna så dom blir fluffiga.

Sen kan en om en vill jämna till kanterna lite.

Och sen är det bara att göra så många som önskas och hänga upp på valfri plats!

Sugen på mer julskapande? Kolla även in:

Julkulor av valnötsskal
Vimpelgirlang av notpapper
Paketetiketter

Inga Kommentarer