klänning

see through dress

see through dress

Jag har ju inte visat upp min senaste see through-klänning och underklänning ihop! På kroppen! Här har vi den! Överklänningen är sydd av en secondhandgardin från Stadsmissionen, och underklänningen är ett secondhandlakan som jag inte minns vart jag köpt. Som sagt var gardintyget riktigt jobbigt att arbeta med, men glad att jag gjorde det. Behöver nog förtränga upplevelsen ett tag till innan jag ger mig på ett liknande tyg igen!

Invigdes i helgen! Var ju pangväder och vi satt ute till sent på kvällen.

1 Kommentar
underklänning av secondhandlakan

underklänning av secondhandlakan

Nu har jag också sytt mig en svart underklänning till min see through-klänning jag sydde senast! Och som förväntat kändes det väldigt skönt att sy i vanligt bomullstyg igen, efter att ha kämpat med det tunna gardintyget som jag sydde i sist. Denna fick en infodring i livet och en ofrivillig geometrisk detalj som skymtas i känningens fåll. Jag måste ha mätt snett, för delarna blev olika långa. Men då det blev lika fel på båda sidor så får det vara kvar som en *skojig* liten detalj.

Får kolla väderleksrapporten (gissar på regn) och se om jag kan inviga klänningen i sin helhet redan imorgon på lördagsquiz i stan.

Inga Kommentarer
klänning av secondhandgardin

klänning av secondhandgardin

Denna klänning blev klar till slut! Detta tyg, som är en secondhandgardin från Stadsmissionen, var verkligen en utmaning att sy i – tunt, halkigt och bösigt. Bara att sicksacka kanterna och sedan klippa bort alla utstickande små textilfibrer tog väl en dag… typ! Så, för att dölja de fula sömmarna gjorde jag både franska sömmar (axelsömmarna) och sydde in ärmsömmarna i snedslå. och så fållade de flesta kanter också. pjuh!

Jga återanvände mönstret jag ritade till denna klänning, som också är en see throug, men ändrade ärmar och halslinningen.

Jag vill alltid ha fickor på mina plagg, men med denna kändes det övermäktigt, så jag hoppade faktiskt över det. Den får klara sig utan! Nu ska jag bara sy en underklänning till den också, så får vi se när den kan invigas. ska bli så skönt att sy i vanligt hederligt bomullstyg igen!

2 Kommentarer