klimatsmart

scrunchies i 100 % återanvänt material

scrunchies i 100 % återanvänt material

Några nya scrunchies i återanvänt material! Jag sydde dessa scrunchies av gamla slipsar för ett tag sedan, och fick mersmak – så nu när jag hade tillgång till symaskin för ett par helger sedan passade jag på att sy ett nytt gäng. Såklart i 100 % återanvänt material! känns så trist att det finns så otroligt mycket användbart material, men ändå sker så mycket nyproduktion. Är du sugen på en? Finns att köpa för 59 kr/styck (inkl. frakt!). Släng iväg en kommentar ba! Vill du hellre göra en själv så finns det en guide hääär 🙂

 

uppdatering: det finns 2 vita och 2 guldbruna scrunchies kvar!

2 Kommentarer
Secondhand – Vardagsuniformen

Secondhand – Vardagsuniformen

Mitt senaste secondhandfynd – detta set med jacka och byxor! Perfekt som ”vardagsuniform” till jobbet när man inte orkar tänka så mycket på vad man ska ta på sig på morgonen. Byxorna behöver jag dock sy in något, men innan jag tar tag i det får det funka med skärp.

Det är i ett manchesterliknande tyg och jag klickade hem det från Sellpy för 75 kr! F-ynd. Så nöjd! Känns också rätt i tiden med utsvängda byxben (som jag helst vill matcha med en sko med platå. Det ekar dock tomt med det i garderoben. det får bli nästa secondhandköp).

1 Kommentar
Recept: röda linsbiffar

Recept: röda linsbiffar

Detta med vardagsmat – inte alltid så kul, eller? Hos mig går inspirationen upp och ner, men när man springer på ett enkelt och snabbt recept blir det ju mycket roligare! Jag hittad ett recept på röda linsbiffar här, modifierade det något, och det har nu blivit en riktig favorit. Just biffar brukar jag dra mig för att göra pga. tar lång tid, men dessa behöver du inte ens kleta med för att forma biffarna, du bara klickar smeten i pannan. Biffarna går utmärkt att frysa in = passar bra i matlådan!

Du behöver:
(till 10 biffar)

2,5 dl torkade röda linser
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 dl ströbröd
1 buljongtärning
frysta/färska örter
tabasco
salt, cayennepeppar och muskot

Gör så här:

Koka linserna i 5-10 minuter i ca 8 dl saltat vatten. Riv morot, lök och vitlök i en bunke och bland ihop med ägg, ströbröd, smulad buljongtärning, frysta eller färska örter (jag använde fryst gräslök), tabasco och kryddor. Häll av vattnet och blanda i de kokta linserna. Låt eventuellt smeten svälla något.

Klicka smeten i en het panna med smör/olja. Rör inte biffarna, utan låt dom ligga på samma ställe i pannan så att de får ordentlig stekyta. Vänd, och upprepa proceduren. Servera med valfritt tillbehör (tex klyftpotatis) dijondressing (blanda 2 dl crème fraiche med två teskedar dijonsenap och lite honung), och, om en känner sig ambitiös, nån grönsak. Supergott!

1 Kommentar