loom knitting

årets hemgjorda klappar

årets hemgjorda klappar

Årets hemgjorda klappar är öppnade och nu kan jag alltså visa upp dom: fyra par tjocka strumpor jag gjort av secondhandgarn på min loom! Väldigt trevliga att göra då mönstret (tutorial här) är enkelt och som jag lärde mig utantill efter två par – perfekt kvällssysselsättning i soffan alltså.

1 Kommentar
loom knitting: babystrumpor

loom knitting: babystrumpor

Jag har tagit mig an ett nytt hantverk! Loom knitting, eller påtning på svenska, görs på en ring med piggar och med en speciell påtnål. hittade denna ring på marketplace och garnet är också gammalt seocndhandfynd. Har tröttnat lite på att virka och att börja sticka känns som ett för stort projekt just nu, så detta kändes som ett bra mellanting! Om ni följt mig ett tag har ni sett att jag virkat bebistofflor till alla barn som dykt upp i bekantskapskretsen. Men nu när en kompis väntar barn får det bli påtade strumpor istället.

Att ta sig an ett nytt hantverk är ju dock inte alltid helt lätt, och alltså, det här med hur stora (eller små) saker blir beroende på garn och stygn osv… Djungel! Haha, vad tror ni, kan en nyfödd få ner sina små fötter i dessa? Tycker dom ser alldeles för små ut, men bebisar är väl i regel rätt små va :))

mönstret jag följt hittar ni HÄR

4 Kommentarer