odla

palettbladsfrön

palettbladsfrön

Jag köpte ju en påse palettbladsfrön via en facebookgrupp härom veckan. Och nu har dom börjat titta upp! Går och kikar in i tråget minst två gånger om dagen haha. Jag har aldrig odlat från frö tidigare, så det ska bli extra kul att se hur dom ser ut när dom börjar få lite mer karaktär. När dom växt till sig är tanken att dom ska få bo i dessa krukor. Stay tuned!

2 Kommentarer
mini-kastanj

mini-kastanj

Det blir mycket växter här nu, men det är ju en av de härliga grejerna med vår! Att se ens stackars krukväxter komma till liv igen, och att odla nytt. Något jag försökt och inte lyckats med tidigare är att driva upp kastanjer inne. Men nu så! Mina bästa tips för att lyckas, och som funkade för mig denna gången är att: Leta upp kastanjer som redan har en liten grodd. Jag har sett massor just nu, så leta bara upp ett kastanjeträd så kommer du att hitta! Sätt kastanjen i en vas med svansen neråt. Fyll upp med vatten, men försök att undvika att själva kastanjen är för mycket i vattnet, annars kan den börja ruttna. Se dock till så att själva svansen alltid har vatten. Lycka till!

3 Kommentarer
Tre saker jag gjorde för ett år sedan

Tre saker jag gjorde för ett år sedan


För ett år sedan satte jag de första korianderfröna jag fick av en kollega…

…Jag bakade årets första smulpaj

…och jag fotade och skrev inlägg nummer två i min miljötipsserie, som handlade om textil.

Är så glad över att ha ett arkiv att gå tillbaka och kolla i ibland. Tror inte jag skulle komma ihåg ens hälften av vad det jag gjort annars… Känner mig däremot lite efter detta året, har varken sått frön eller ens bakat min favvosmulpaj. Dags att sätta igång!

Förresten!! Glöm inte att kika in hos Mikaela, månadens Monthly Makersvärd, som släppt temat för april!

2 Kommentarer