påsk

virkade och tovade påskägg

virkade och tovade påskägg


Virkade ägg, före tovning

 

Halloj! Jag har tovat ull! och virkat miniägg innan dess! Jag följde denna YT-video och alltså jag VET ju att jag inte pallar små pilliga grejer men kunde ändå inte låta bli att svära mig igenom de första äggen för de e ju så söta. Och efter ett par ägg gick det faktiskt lättare. Men att starta en virkning, dvs innan man lixom får något ordentligt att hålla fast i? SVÅRT!

Jag fyllde mina påskägg med resttyg, och sen så ville jag också prova att tova dom. Googlade runt för att se hur man gick till väga och såg att man kunde köra i tvättmaskinen – men såklart fanns ingen tvättid i söndags, så då fick det bli tovning för hand. Jag hittade denna sida och körde en liknande variant: ljummet vatten + en skvätt såpa i en bunke, stoppade in ett ägg i en tesil och vispade runt, länge och väl. Tog upp ägget ur tesilen och gnuggade det utanpå tesilen ett tag, lade in det igen och vispade runt. och upprepade tills jag fick önskat resultat. Tid tog det! Men som jag ville blev det! också perfekt metod för att dölja ojämna maskor.


Virkade ägg, efter tovning
5 Kommentarer
djurvänliga fjädrar till påsk

djurvänliga fjädrar till påsk

Påsken närmar sig igen. Förra påsk var ju första högtiden för oss som vi inte kunde fira på vanligt sätt. Och tyvärr ser det fortfarande likadant ut. Men, förhoppningsvis är det hyffsat väder på fredag, så då åker jag och brorsan upp till mamma och pappa och grillar och umgås ute. En får göra det bästa av situiationen, även om den suger.

Iallafall! Vill du göra några djurvänliga fjädrar att sätta i påskriset? I så fall har jag en guide att bjussa på. Min vikning är en förenkling av en video-tutorial som tyvärr inte längre finns kvar, så jag kan inte länka. Men fortsätt scrolla vetja!

Du behöver:

– Papper
– Avbitartång
– Sax
-Ståltråd

Gör så här:


1. Börja med ett kvadratiskt papper 2. Vik på mitten. Klipp enligt bild. 3. Vik upp och vik in kanterna

4. Vik ihop papperet igen 5. Vik diagonalt 6. Fortsätt vika diagonalt, som ett dragspel

7. Vänd och vik på samma sätt. 8. Vik upp din fjäder och vik änden. 9. Knip ihop änden. 

Klart! Nu behöver du bara vika några till. Min guide är en förenkling av denna tutorial.

Sätt fast en bit ståltråd i varje fjäder (för mig som inte alls tycker om sånt här pilligt så var detta det värsta steget haha)

Och till sist, sätt fast dina pappersfjädrar i riset och längta lite extra efter påsk och ledighet!

 

1 Kommentar
akvarell och påskkort

akvarell och påskkort

Då och då plockar jag fram akvarellfärgerna. Denna gången blev det påsk- och pingstliljor! Jag målade liljan i photoshop, skrev ut och kalkerade sedan över på akvarellpappret. När de var färdigmålade fick de åka tillbaka in en sväng till i Photoshop, och så blev det ännu fler påskkort.

2 Kommentarer