pyssel

DIY: enkel ”kruka”

DIY: enkel ”kruka”


Jag fick denna palmen i födelsedagspresent, och sedan dess har jag varit på jakt efter en passande kruka. Orimligt länge har den alltså stått på pallen i bara en orange, plastig innerkruka… Nån ytterkruka har jag fortfarande inte hittat, men istället för att fortsätta låta den stå i innerkrukan, gjorde jag en ”tillfällig” kruka av packpapper som kom med i ett paket jag hämtade ut på posten. Men till detta kan man ju använda en uttjänt pappåse, täckpapp eller liknande!

Det kanske säger sig självt hur jag gjorde, men here it goes: Klipp ut en remsa papper, lagom stor för att kunna nå runt krukan och överlappa lite. Vik/rulla papperet på långsidan så att du får en  kant. Vira runt papperet och sätt en tejp eller två på baksidan där det överlappar. Vik eventuellt ner en bit av kanten på insidan, för att dölja plastkrukans  innerkant. Ställ på ett fat/tallrik/bricka som kan samla upp vatten. Klart!
Har man en mindre kruka kan det också funka att vända ut-och-in på en matavfallspåse, som jag gjorde här!

1 Kommentar
secondhand – DIY/pysselmaterial

secondhand – DIY/pysselmaterial


Hallå! Hoppas att ni har haft en bra helg! Igår var jag på 30-årsfest (där värdarna gjort dessa fina inbjudningskort) och jag bestämde mig tillslut för att klä ut mig till Chris i SKAM. Hon är ju lite av en anonym karaktär i serien, så det det var inte alla som gissade rätt på min utklädnad direkt, men efter nån ledtråd. Hoppas vi får se en säsong med henne i fokus! Det var en väldigt rolig fest iallafall, i en så fin lokal och de hade fixat värsta buffén, quiz, minibar osv. Framåt kvällen togs borden bort för att göra rum för dansgolv.

Men! Det är egentligen det på bilden jag vill tipsa om: att leta DIY/pysselmaterial secondhand. Jag brukar kolla efter allt ifrån resttyger till virknålar och garn. Det är roligt och inspirerande att ha ett litet pysselförråd! Detta hittade jag sist: tyg till kommande projekt, träkulor som jag nog ska använda till blomsteramplar, en bok om handarbete och små svarta klädnypor som antingen får bli kylskåpsmagneter eller något annan typ av upphängning.

2 Kommentarer