secondhand

senaste secondhandfynden

senaste secondhandfynden

Några av mina senaste secondhandfynd! Två söta bakformar hittade jag och ett gäng dragkedjor till framtida syprojekt. Dessutom en liten pressokanna som jag tänkte ha på jobbet, när jag väl slutar jobba hemifrån. Och det får vi väl se när det blir. På tisdag slutar semestern och jag och David är hemma i lägenheten igen. Vill tillbaka till landet, hallå!

1 Kommentar
klänning av en secondhandad gardin

klänning av en secondhandad gardin

Nu är min första klänning äntligen klar! Och det var ju inte utan några misstag, haha. Dels har jag dubbelt så mycket tyg på första delen av kjolen som jag hade tänkt från början, dels hade jag tänkt att den skulle bli en långklänning. Men det blev så mycket TYG ÖVERALLT då, så jag kapade den till knälängd vilket passade mycket bättre! Jag hade också tänkt ha ett band i midjan att knyta, men pga. så mycket extra tyg där nu, så hoppade jag över det. Är dock sugen på att lägga till åtminstone en ficka för det är ju guld att ha i en klänning…. så kanske inte helt färdig ändå? haha.

Den är som sagt sydd av två gardinlängder från en secondhand i Kungsbacka, och gick väl på typ 80:- totalt. Ändå bra va!

Tidigare har jag också sytt ett set med topp + kjol och en off shouldertopp!

1 Kommentar
DIY: kökshanddukar av gammal gardin

DIY: kökshanddukar av gammal gardin

Jahapp, då har jag sytt igen! Denna gången blev det fyra kökshanddukar. Jag köpte tre längder gardiner på senaste loppisturen, och en av dom klippte jag helt enkelt till fyra rektanglar, plus en remsa på ca 4 cm bred och lika lång som hela tygstycker, som blev upphängarna. Remsan vek jag på mitten och vek in båda de råa kanterna mot viket, och sydde raksöm längs med hela. Klippte sedan ut fyra bitar ur remsan, ca 8 cm vardera. Fållade alla kanter på rektanglarna och sydde fast en av upphängningsbitarna på ena kortsidan av rektangeln. Pillade likson bara in ändarna under fållen och sydde fast den med sömmen för fållen. Förstärkte själva hållaren genom att bara köra fram å tillbaka där ändarna gick in under fållen. Och så var det klart!

1 Kommentar