secondhand

nysydd nyårstopp

nysydd nyårstopp

Nyårsoutfit kirrad! Har haft många meter av detta svarta, glansiga, flowiga tyg jag köpt secondhand liggande för precis ett sådant här tillfälle. Har bara inte vetat vad jag ska sy av det. Slängde ut frågan på storys och fick flera bra ideér som bakades ihop till denna nyårstopp med drawstring framtill och smock i ärmsluten.

Hade ju varit kul att sy en kjol till också men det får vi se om jag orkar med – annars funkar ju denna (såklart secondhandade) fejkläderkjol bra till!

Ärmar tycker jag är svåra att bestämma – visste att jag ville ha lång ärm, och hade tankar på att göra något mer *spektakulärt* av dom, men jag sejfade och körde på några rader smock längst ner.

1 Kommentar
mina senaste secondhandfynd

mina senaste secondhandfynd

En liten uppsamling av secondhandfynd från det senaste! Det blev en hel del ljus – älskar att köpa secondhand! så värt! De små ljusen var extra bra eftersom jag drar mig för att tända änglaspelet eftersom ljusen brinner ut så fort och jag inte trodde att jag hade så många. Klipp till att jag lägger ljusen på sin plats och ser att jag har minst tre förpackningar småljus sedan tidigare loppisrundor. här kan eldas mycket englaspel med andra ord!

Jag hittade också två längder av tyget till höger, tycker verkligen de skriker traditionell JUL? Så fina. vet inte vad det ska bli av dem än, men något ska det bli! Och så sist men inte minst lyckades jag på något vänster hitta en Lisa Larson som måste slunkit förbi sorterarna på secondhanden. Mitt bland annat krafs stod den! Jag var snabbt framme med näven och tyckte först det stor ”LISA D” under, kunde ju inte tro att någon tidigare missat denna. Men inte då! LISA L och det blev ett kööp. Totalt för alltihop? 135:-.

Inga Kommentarer
långklänning i secondhandtextil

långklänning i secondhandtextil

En styck långklänning har sytts! Med mycket rynk (what else is new) och slitsar i sidorna. Ville ha en längre lite vintrigare klänning som man kan pälsa på sig under och typ sätta på en väst över.

Tyget är ett påslakan från Mölndal secondhand och mönstret är ett jag ritat för länge sedan, men som återkommit i många olika klänningar sedan dess. Denna typ av fastsydd omlottdesign är det enda jag lyckats med, är inne på tredje mönster till en knyt-omlott, men får bara inte till det. Men när man syr fast den överlappande delen funkar det!

Ärmarna fick jag pussla ihop av tygbitar då jag ritade och klippte alldeles för smala ärmar till en början, men det syns knappt – tacksamt mönster att göra fel i med andra ord.

1 Kommentar