set

remake – uppdaterat kavajset

remake – uppdaterat kavajset

ett no-sew remake! Bara att rota fram saxen och kapa, sedan pilla en stund för att få fram fransarna. Detta remake var det ett rätt så bra tag sedan jag gjorde – men det är först i år som jag använt det mer frekvent! Det har fått hänga med både på Liseberg och till kontoret och är perfekt när man inte riktigt vet vad man ska ha på sig.

före-bilden ser ni är nedan – med två klipp så blev det genast mer uppdaterat, eller vad säger ni?

1 Kommentar
skjorta + shorts av secondhandgardin

skjorta + shorts av secondhandgardin

Nuuu har jag också sytt en skjorta av gardinen jag hittade på Stadsmissionen Alelyckan! Matchas förslagsvis såhär, med mina shorts som var förra syprojektet :)). TYVÄRR blir mina knapphål väldigt ojämna och fula – jag vet inte riktigt vad som är fel, för det har funkat felfritt tidigare. Nu är det som att sömmen fastnar i tyget och bara står och tuggar om jag inte drar i tyget, vilket ju gör att det blir ojämna stygn… Nån som har en tanke? Annars får maskinen nog åka in en sväng hos Mönldals symaskiner för felsökning.

Nåväl! Detta tänkte jag skulle bli mitt bidrag till Sypeppens majtema som är ”på djupet” – jag har ju ritat om både shorts- och skjortmönstret som jag gjorde när jag sydde detta set, och det är ju att gå på djupet och riktigt grotta ner sig i vart justeringarna ska vara. Jag har bland annat förlängt skjortmönstret och gjort det lite mindre på bredden. Shortsmönstret har även det blivit mindre över rumpan (på gräääänsen till för litet – japp, det får bli en tredje justering. nån gång) och sytt på en mycket bredare resår i midjan. Knapparna är förresten i pärlemor, köpta secondhand från Tradera.

2 Kommentarer
set med kjol och skjorta av secondhandlakan

set med kjol och skjorta av secondhandlakan

Halloj! Jag har sytt ett (till) set! Har snöat in på skjortor som synes, men hade jag fått spola tillbaka tiden hade jag gjort en mycket enklare topp. Tycker inte att dessa plagg gör sig så bra ihop, men tänker att var för sig kan de nog komma till sin rätt? Men iallafall, jag fotade dom tillsammans för det var ju ändå grundidén (: Sytt av ett secondhandlakan. Kjolen kallas jag ”100 meter smock” och är absolut inspirerad av @majade på instagram!

1 Kommentar