sew

wip: figursydd topp

wip: figursydd topp

Jag har försökt tvinga igång sömnadsglädjen med att ge mig på en figursydd topp vilket är mer avancerat än jag än van vid (vi får väl se om det var en bra idé eller om suget kommer försvinna helt (: ). Men skulle verkligen vilja ha ett mönster till en mer figurnära modell, så jag får se detta som ett första försök som förhoppningsvis går att modifiera! Att få till tutt-rundningen va ju inte helt lätt (och är fortfarande inte helt hundra) men vafan allt behöver inte va perfekt osv. det blommiga tyget är ett secodhandat örngott som jag tycker är så fint, och fodringen är ett vitt lakan, också det secondhand SÅKLART.

Jag har tänkt att toppen ska ha snörning i ryggen och tunna axelband. Vi får se vart (om) det slutar!

1 Kommentar
ett plagg in progress

ett plagg in progress

Jag hade önskat att det var ett färdigt plagg som jag nu skulle visa upp, men så blev det inte. Istället får det bli ett exempel på när jag inte blir nöjd. En blommig blus med fel proportioner och detaljer som inte blev som jag tänkt. Jag får se det som plagg in progress! V-ringningen är sned och kragen var tänkt att sitta tätt runt halsen, men halsringningen blev för stor så kragen lägger sig ner istället.

Funderar på att vika in kragen fram och ta bort snörena, och klippa upp/lägga till tyg nertill för att kunna knyta den i midjan istället… Vad tror ni om det? Återstår att se om jag faktiskt tar tag i och gör om denna, eller hoppar på något nytt istället…

3 Kommentarer