snaps

Kryddad snaps: kanel och pomerans

Kryddad snaps: kanel och pomerans

snaps-pomerans-kanel
Hög tid att krydda brännvin om ni vill ha egengjord snaps till julafton! Här är den andra snapsen jag gjorde till knytisjulbordet vi var på i början av december: kanel och pomeranssnaps.

Du behöver:

– 4 dl okryddat brännvin
– två kanelstänger
– torkat pomeransskal (finns i kryddhyllan)

Gör så här:

Lägg ner kanelstängerna tillsammans med ett par bitar pomeransskal i brännvinet. Låt stå i rumstemperatur och smaka av efter 24 timmar. Pomeransskalet ger en stark beska om det får ligga för länge, så plocka bort skalet när ni fått bra smak från det. Kanelstängerna kan ligga kvar som fin garnityr i flaskan.
kryddad-snaps-kanel-pomerans
Ytterligare ett snapsrecept (som går väldigt fort!) hittar ni här: eukalyptuskryddad snaps.

1 Kommentar
kryddad snaps: eukalyptus

kryddad snaps: eukalyptus

kryddad-snaps-eucalyptus
Vi var ju som sagt på julbordsknytis i helgen, och förutom att griljera skinka fixade jag kryddad snaps. Och ja, eftersom eukalyptusen tagit över stora delar av bloggvärlden just nu så var kryddningen till den ena snapsen given, haha.

OBS! OBS! det är inte själva växten jag har kryddat snapsen med (då jag googlade fram att den kan vara giftig) utan jag har använt mig av läkerol med eukalyptussmak.
kryddad-snaps-eucalyptus-2
Du behöver:

– 10 st halstabletter med smak av eukalyptus
– 4 dl okryddat brännvin

Så här gör du:

Lägg tabletterna i ca 4 dl brännvin. Jag lät min snaps stå i 4 dagar innan julbordet, men eftersom tabletterna löstes upp fort skulle jag säga att det räcker med att snapsen står ett dygn. En snabbkryddning alltså!

Detta var också favoriten av de två snapsarna jag tog med mig. Jag tycker själv den blev väldigt bra, och inte så mycket tandkrämssmak som man kan tro 😉

kryddad-snaps-eucalyptus-3
Här finns ytterligare en julig snapskryddning:
– Rosmarin och lingon

3 Kommentarer