sömnad

see through dress

see through dress

Jag har ju inte visat upp min senaste see through-klänning och underklänning ihop! På kroppen! Här har vi den! Överklänningen är sydd av en secondhandgardin från Stadsmissionen, och underklänningen är ett secondhandlakan som jag inte minns vart jag köpt. Som sagt var gardintyget riktigt jobbigt att arbeta med, men glad att jag gjorde det. Behöver nog förtränga upplevelsen ett tag till innan jag ger mig på ett liknande tyg igen!

Invigdes i helgen! Var ju pangväder och vi satt ute till sent på kvällen.

1 Kommentar
rosa klänning av secondhandtextil

rosa klänning av secondhandtextil

En styck klänning har sytts! Det var ju ett tag sedan jag gav mig på ett större syprojekt, men fick feeling i veckan. Blev också inspirerad av Obstinatdesign med synliga fickor på klänning, som oftare syns på byxor, och visst blir det en fin detalj!

Tyget är ett secondhandköpt påslakan från Stadsmissionen. Det var lite bråkigt att sy i eftersom det var så stora bäckebölja-bubblor, men älskar när det är lite struktur i tyget. Så jag fick snällt kämpa på trots att det blev lite snett och bubbligt på sina ställen. men det gick ju ihop tillslut! och klänningen känns optimalt sval för varma sommardagar.

3 Kommentarer
sy bröllopspåsar av återanvänt material

sy bröllopspåsar av återanvänt material

På midsommarafton gifte sig min lillebror(!), och innan dess satt jag och sydde dessa små påsar. På bröllopsdagen fyllde mamma på dem med färska rosenblad, som vi sedan traditionsenligt kastade på brudparet.

Spetstyget är köpt secondhand, det hade jag redan i gömmorna. Satinbandet köpte jag från Tradera. Nedan finns också en liten guide om ni är sugna på sy egna! Kanske har ni något sensommarbröllop att gå på? Eller vill plocka in lavendel och göra doftpåsar? Funkar också bra som små presentpåsar för mindre gåvor, eller som förvaring av smycken. Användningsområdena är många!


Jag vet inte om det är samma sak med alla spetstyger, men mitt tyg fransade sig inte och jag slapp sicksacka alla kanter. Sen gjorde jag enligt min guide. Efter ett tag får man in snitsen, och då går det fort att sy en påse!

3 Kommentarer