sy

lapptäcke i återanvänt material

lapptäcke i återanvänt material

Det blev ett till! Som jag skrev i det här inlägget så passar lappteknik och quilt mig bra just nu – mäta, klippa, passa ihop, sy, sammanfoga. och så kul att leta tyger som passar ihop med som sagt! precis som det förra lapptäcket är detta gjort i återanvänd textil med en handduk som mellanlägg.

Inga Kommentarer
puffig topp av secondhandlakan

puffig topp av secondhandlakan

Ett av mina mer tidskrävande plagg får anses vara klart! Annars kunde jag nog ha fortsatt lägga till volanglängder i all evighet. Av ett secondhandat lakan blev det blev en topp med fluffiga detaljer (nähä) och prälemorknappar från tradera i knäppningen fram. Vad var det som tog sån tid då? Dels är överdelen sydd i fyra delar med dubbelt tyg, knäppningen var pillig och volangerna tar också tid att fålla, vecka och sy fast med dubbla sömmar osv. Nu håller jag mig till lite enklare sömnad ett tag och klarar kanske av att få till ett plagg utan volanger (!).

2 Kommentarer
Volangtopp av secondhandlakan

Volangtopp av secondhandlakan

Nu har jag sytt! Igen! Så skönt att få försvinna in i ett sömnadsprojekt ett tag och inte tänka på något annat. Det blev en volangtopp med V-ringning både fram och bak, och så lite smock och volanger på det. Har förresten återupptäckt Tradera nu när jag inte kan gå till de stora och välbesökta secondhandbutikerna, utan letar knappar och resår på Tradera istället. Funkar ju det med, men saknar att få besöka fysiskt och titta på grejer på riktigt innan köp.

5 Kommentarer