sy

work in progress – vit blus av secondhandlakan

work in progress – vit blus av secondhandlakan

Bjuder på en work-in-progress-bild idag! Tänkte sy mig en enkel topp att ha under både klänning och stickad väst, men så enkelt visade det sig inte vara ändå – halsringningen står lixom rakt upp när jag provar den och skulle alltså behöva sys om, men att jag dels har sytt franska sömmar i axelsömmen, sytt fast snedslå längs med hela ringningen OCH redan sytt på ärmarna gör mig så osugen på att sprätta upp alltihopa. Har ni ett tips på hur jag får halslinningen att ligga mer ner mot kroppen än att stå tre centimeter ovanför (if that makes sense) så tar jag gärna emot!

Jahaja så kan det gå när en tror att man ska kunna slänga ihop något snabbt och struntar i att prova på kroppen mellan de olika momenten 🙂

Nu tar jag iallafall helg och det ska bli himla skönt. Trevlig helg på er!

 

1 Kommentar
Slip dress av secondhandlakan

Slip dress av secondhandlakan

Denna klänning började jag på för ett tag sedan, och sedan har delarna legat urklippta ett tag då annat kommit emellan. Men igår så fick jag äntligen ro att fortsätta på den! Ville göra en klänning som funkar när det blir svalare ute (även om det just idag är 26 grader varmt) och ha typ en polo eller tunnare tröja under. Använde mig av samma mönster som jag gjorde till strandklänningen men la till lite vidd, en volang och gjorde axelbanden ännu tunnare. Och med fickor!

och jo, angående fickor: jag har tidigare stört mig på att jag gjort fickorna till andra plagg lite för grunda, så denna gången tog jag i rejält när jag ritade mönstret, riktigt djupa skulle dom va! Glömde dock den lilla detaljen att dubbekolla att själva öppningen blev tillräckligt stor. Märkte det när den va klar och jag provade den, så det orkar jag ju absolut inte göra om nu! Får helt enkelt jobba lite för att få ner handen i fickan!

 

 

Inga Kommentarer
DIY: necessär av återanvänt material

DIY: necessär av återanvänt material

Min necessär i återanvänt linnetyg har fått en matchande kompis! Jag har fortfarande en del stuvbitar kvar av linnetyget jag hittade på loppis i somras, så det fick bli en lite mindre necessär till sminket denna gång. Linnetyget med små fåglar på var egentligen favoritstuvbiten, men då det inte kom till sin rätt i den större necessären fick det alltså bli en helt egen endast i det tyget. Jahapp, och vad svårt det kan vara att mönsterpassa fyra rektanglar tänkte jag, som ju gjort betydligt mer ~avancerad lappteknik~ men ja det blev ju inte helt jämt och inte heller lyckades jag centrera samtliga fjäderfän heller. NÅJA, helt i återanvänt material är ju även denna och små skönhetsfel är ju inte hela världen som sagt.

1 Kommentar