sy

omlottkjol av secondhandtextil

omlottkjol av secondhandtextil

Jag har lyckats få in lite sömnad mellan ogräsrensning, plantering och kruk-jakt! Det var ändå ett tag sedan jag fick tid (och lust) att sitta framför symaskinen. Men tre kvällar i rad har jag alltså sytt på denna lilla omlottkjol i ett tyg jag köpt från Mölndals secondhand. Jag brukar annars fastna för dovare tyger att sy plagg av, men detta med röda prickar på rosa botten gjorde något med mig? Tycker det är så fint!

Jag använde mig av en omlottkjol jag har hemma som mönster för det stora tygstycket, och sen är det bara att klippa ut långa remsor för volangkant och knytband. Ett par hällor bak för att hålla knytbandet på plats, och sen var det klartttt.

1 Kommentar
en outfit med en remake-kjol

en outfit med en remake-kjol

En outfit med min remake-kjol som jag gjorde av ett par för korta jeans i somras! Det har jag ju inte visat tidigare. jag tog hjälp av denna videotutorial för att veta hur man skulle göra. ett relativt enkelt och snabbt projekt! Denna vecka har jag påsklov, och det är såå sköönt. ska passa på att greja med gräsmattan och plantera om mina plantor bland annat. hoppas att jag får lite lust att sy också!

1 Kommentar
Bebisfilt av secondhandmaterial

Bebisfilt av secondhandmaterial

En ny bebisfilt har sytts till en ny bebis i bekantskapskretsen! Det har ju inte sytts särkilt mycket här det senaste i och med flytt, noll inspiration och annat att fixa med, men i och med att jag lite fick tvinga mig att dra igång detta projekt så hoppas jag att inspirationen och lusten att sy ska komma tillbaka. Filten är som vanligt sydd helt i återanvänt material (nä, jag ljög, sytråden är faktiskt nyköpt kom jag på) och består av olika påslakan, kuddfordral, vitt lakan och en handduk som mellanlägg. Det rutiga tyget har jag ju sytt en klänning av tidigare med, och hade lite över.

Och ja, jag säger det alltid, men quilt/lappteknik är verkligen perfekta projekt för secondhandmaterial. Så hilma kul att leta textil på loppis och matcha ihop olika färger och mönster, och man behöver heller inte överdrivet mycket av de olika textilierna. Kuddfodral är toppen för ändamålet!

Detta är den fjärde bebisfilten jag syr, och här, här och här kan ni se tidigare filtar.

Inga Kommentarer