sy

DIY – topp med dragsko / Ruched top

DIY – topp med dragsko / Ruched top

Jag har sytt! En topp! Har sett dessa toppar med dragsko på flera håll och tycker det är en himla fin detalj. Går fint att justera beroende på hur mycket *hud* en vill visa med. Basmönstret tog jag från denna topp, justerade ärmarna  och sydde på ett kantband längst ner, och en annan urringning. Och så följde jag denna sytutorial för att få dragskon på plats. Tyget är ett secondhandlakan som jag också sytt denna klänning av.

Funkar fint både på  kontoret och på AW:n (digital än så länge!) eller vad säger ni?

2 Kommentarer
DIY – julrosett

DIY – julrosett

Kunde ju inte låta bli att sy en *julaccessoar* till Alison! En julrosett; jag hade lite restbitar från ett par kuddar jag sytt som jag kunde använda. I julig färg såklart!
Mönster orkade jag inte experimentera fram själv, utan jag följde denna tutorial. sen sudde jag en smal remsa med en bit resår till halsbandet. Allis är inte överförjust att ha den på sig, så det får bli att muta med lite godis på julafton!

1 Kommentar
nysydd höstklänning

nysydd höstklänning

Nytt sytt! Symaskinen är tillbaka från service och jag fick lite höstinspiration. Det blev en klänning av ett secondhandlakan, som jag tänker kommer funka fint nu i höst och vinter; med polotröja och jeans under typ? Med svarta kängor till? Inspirerades både av @byemmahollsstrand och snittet på en av hennes toppar och av @maritdybeck där hon har stylat en knälång klänning med grå jeans och klackar. Och såklart min egen citrongula klänning jag sydde i somras, som jag modifierade mönstret till för denna klänning.

Jobbar ju enbart hemma just nu så jag får väl se när tillfälle ges att använda den bara. när jag går ut med soporna? Köper sushi? Nåja, nöjd är jag med den iallafall, trots lite skev och skrynklig!

2 Kommentarer