sy

nysydd nyårstopp

nysydd nyårstopp

Nyårsoutfit kirrad! Har haft många meter av detta svarta, glansiga, flowiga tyg jag köpt secondhand liggande för precis ett sådant här tillfälle. Har bara inte vetat vad jag ska sy av det. Slängde ut frågan på storys och fick flera bra ideér som bakades ihop till denna nyårstopp med drawstring framtill och smock i ärmsluten.

Hade ju varit kul att sy en kjol till också men det får vi se om jag orkar med – annars funkar ju denna (såklart secondhandade) fejkläderkjol bra till!

Ärmar tycker jag är svåra att bestämma – visste att jag ville ha lång ärm, och hade tankar på att göra något mer *spektakulärt* av dom, men jag sejfade och körde på några rader smock längst ner.

1 Kommentar
långklänning i secondhandtextil

långklänning i secondhandtextil

En styck långklänning har sytts! Med mycket rynk (what else is new) och slitsar i sidorna. Ville ha en längre lite vintrigare klänning som man kan pälsa på sig under och typ sätta på en väst över.

Tyget är ett påslakan från Mölndal secondhand och mönstret är ett jag ritat för länge sedan, men som återkommit i många olika klänningar sedan dess. Denna typ av fastsydd omlottdesign är det enda jag lyckats med, är inne på tredje mönster till en knyt-omlott, men får bara inte till det. Men när man syr fast den överlappande delen funkar det!

Ärmarna fick jag pussla ihop av tygbitar då jag ritade och klippte alldeles för smala ärmar till en början, men det syns knappt – tacksamt mönster att göra fel i med andra ord.

1 Kommentar
see through dress

see through dress

Jag har ju inte visat upp min senaste see through-klänning och underklänning ihop! På kroppen! Här har vi den! Överklänningen är sydd av en secondhandgardin från Stadsmissionen, och underklänningen är ett secondhandlakan som jag inte minns vart jag köpt. Som sagt var gardintyget riktigt jobbigt att arbeta med, men glad att jag gjorde det. Behöver nog förtränga upplevelsen ett tag till innan jag ger mig på ett liknande tyg igen!

Invigdes i helgen! Var ju pangväder och vi satt ute till sent på kvällen.

4 Kommentarer