syren

Glad midsommar!

Glad midsommar!

Glad midsommar på er! Vad hittar ni på idag? Vi är kvar i stan, jag ska iväg och fira lite med ett litet gäng i eftermiddag och David har förkylningssymptom och stannar hemma med vovven. En annorlunda midsommarafton. Snart ska jag fixa etiketter till min kryddade snaps och kanske gå ut på en promenad och se om jag kan hitta några blommor till en krans. Annars får jag vara utan eller leta reda på mitt diadem med fejkrosor. Ha en fin midsommar hörrni!

1 Kommentar
syrensnaps

syrensnaps

I vanlig ordning kryddar jag snaps till midsommar, om än lite tidigare i år eftersom syrenerna (tyvärr!!) snart har blommat över. Så vill ni testa denna snaps till midsommar rekommenderar jag att gå ut och plocka snarast!

Du behöver:

– 75 cl brännvin special
– 3 till 4 dl syrenblommor

Gör så här:

Dra av blommorna från blomsterklasarna; inget brunt, grönt eller några kvistar ska med i spriten. Häll upp brännvinet i en tätslutande flaska eller burk, och ha i blommorna. Klart! Låt stå svalt och mörkt, men smaka av snapsen dag 2 och sedan med jämna mellanrum så att det inte blir för starkt. När du fått smaken du vill ha silar du bort blommorna och, om du vill, filtrerar snapsen i ett kaffefilter. Låt stå i kylen fram tills användning. Två dagar före midsommar tänker jag slänga i ett par skivor citron för lite friskare smak. Skål!

Inte någon syrenfantast? Prova något av mina andra snapsrecept:

Eukalyptussnaps
Flädersnaps
Rabarber/kardemummasnaps
Mynta/lavendelsnaps

Inga Kommentarer