virka

påskris med tovade ägg

påskris med tovade ägg

Nu har äggen som jag virkade och sedan tovade fått vars en liten upphängning och har åkt upp i årets påskris! Några kvistar ormhassel från mamma fick utgöra riset i år. Nu ska jag bara leta fram min lilla påskkanin och så är vårt påskpynt kirrat!

Inga Kommentarer
virkade och tovade påskägg

virkade och tovade påskägg


Virkade ägg, före tovning

 

Halloj! Jag har tovat ull! och virkat miniägg innan dess! Jag följde denna YT-video och alltså jag VET ju att jag inte pallar små pilliga grejer men kunde ändå inte låta bli att svära mig igenom de första äggen för de e ju så söta. Och efter ett par ägg gick det faktiskt lättare. Men att starta en virkning, dvs innan man lixom får något ordentligt att hålla fast i? SVÅRT!

Jag fyllde mina påskägg med resttyg, och sen så ville jag också prova att tova dom. Googlade runt för att se hur man gick till väga och såg att man kunde köra i tvättmaskinen – men såklart fanns ingen tvättid i söndags, så då fick det bli tovning för hand. Jag hittade denna sida och körde en liknande variant: ljummet vatten + en skvätt såpa i en bunke, stoppade in ett ägg i en tesil och vispade runt, länge och väl. Tog upp ägget ur tesilen och gnuggade det utanpå tesilen ett tag, lade in det igen och vispade runt. och upprepade tills jag fick önskat resultat. Tid tog det! Men som jag ville blev det! också perfekt metod för att dölja ojämna maskor.


Virkade ägg, efter tovning
5 Kommentarer
grytlapp av secondhandgarn

grytlapp av secondhandgarn

Jag har länge tänkt att jag skulle sätta mig och virka nya grytlappar. I dagsläget använder vi kökshandduken, vilket inte är helt optimalt. Och tillslut fick jag tummen ur! Jag hade ett ganska tjockt secondhandgarn hemma redan, så det var bara att sätta igång. Tyvärr vet jag ju aldrig riktigt vad jag sysslar med när jag virkar, och detta mönster tänkte jag skulle vara enkelt (virkade bara smygmaskor fram och tillbaka) men det blev både stenhårt virkat och lite ojämnt. Men den blev tjock och jag tror att den kommer stå emot värmen bra!

Så detta får bli ett litet julklappstips, handgjort och i återanvänt material. Det behövs ju inte så himla mycket garn, så det är ganska lätt att hitta material secondhand. Både garn och virknål. Om du som jag inte har riktig koll så skulle jag föreslå att googla en video för mönster hehe. Eller, ba kör på, för all del! Det funkar ju det också. Allt behöver inte bli perfekt osv!

1 Kommentar